Područni objekt Bijenička

Područni objekt Bijenička nalazi se na prekrasnoj Šalati, okružen velikim, lijepo opremljenim igralištem. U objektu se nalaze četiri vrtićke i jedna jaslička skupina, od toga tri skupine s Programom ranog učenja njemačkog jezika. U dugogodišnjoj suradnji s roditeljima i svima koji sudjeluju u odgojno-obrazovnom radu s djecom ovog objekta, maksimalno obogaćujemo materijalni kontekst u kojem djeca individualno, grupno i zajednički zadovoljavaju svoje potrebe, te koji nadopunjuju cjeloviti razvoj djeteta..Naš objekt je integriran u život društvene zajednice koja ga okružuje i s kojom blisko surađujemo: Knjižnica „Medveščak“, ŠČC „Šalata“, OŠ „I.G.Kovačić“, kazalište „Mala scena“, botanički vrt ljekovitog bilja „Fran Kušan“, koncerti koje priređujemo u suradnji s bivšim polaznicima vrtića….


Tri su odgojne skupine obogaćene njemačkim jezikom: „Pčelice“, „Leptiri“ i „Bumbari“ (63 djece u dobi od tri godine do polaska u školu).

Cilj ranog učenja njemačkog jezika je senzibilizirati djecu za strani jezik na njima primjeren način, bogatim i poticajnim okruženjem kroz igru, druženje i suradnju u spontanoj interakciji sa odgojiteljem i drugom djecom. Na taj način djeca istražuju, propituju, eksperimentiraju, otkrivaju i stvaraju, te tako usvajaju nova znanja i vještine.Tako svako dijete uči na svoj, jedinstven način, tempom koji je u skladu s njegovom osobnošću.

U programu rade odgojiteljice sa završenom dodatnom edukacijom (B2) za njemački jezik.


U dvije skupine redovitog programa igraju se, druže, uče, otkrivaju, maštaju, pjevaju, plešu, vesele se, a kad se umore spavaju i rastu, rastu, rastu "Krijesnice" (mješovita jaslička skupina od 1. - 3. godine života) i "Bubamare" ( mješovita vrtićka skupina od 3. - 6. godine života).


Kada se svi zajedno družimo, naše prostrano igralište, obogaćeno raznovrsnim spravama, ispuni cika, vika, "lovice", nogomet, igra u pješčaniku...
© 2021 Vrtić Vjeverica. Sva prava pridržana.