Obavijest o početku nove pedagoške godine 2022./23. i tijeku prilagodbe

Poštovani roditelji/skrbnici,

od 1.9.2022.g. počinje nova pedagoška godina i time odgojno-obrazovni rad u svim našim skupinama i programima.
Nova djeca dolaze u svoje skupine onaj dan (datum) te u ono vrijeme koje je dogovoreno pri potpisivanju Ugovora . Molimo Vas obavezno taj dan ponesite Upisnicu, papuče za sebe i dijete te dobru volju za komunikaciju i igru u skupini. Vašem djetetu posebno pomaže ugodna, mirna te s povjerenjem komunikacija s odgojiteljem skupine, a još više detalja o tijeku prilagodbe i kako pomoći djetetu (i sebi) pročitajte u tekstu u privitku (Brošura za prilagodbu).
U skladu s dogovorom pri potpisivanju Ugovora prvi dan roditelj može biti sa svojim djetetom 15min.u skupini i onda zajednički otići kući, da bi onda sutra bili opet s djetetom to vrijeme ali bi i malo ostavili svoje dijete samo uz odgojitelja…i tako svaki dan produživali duljinu samostalnog boravka djeteta u skupini, a sve naravno u dogovoru s odgojiteljem. Očekuje se da bi do kraja prvog tjedna dijete ostalo na ručku, a da bi drugi tjedan ostalo na spavanju. Naravno, tijek prilagodbe je individualan i jako se razlikuje od djeteta do djeteta pa Vas molimo ovo shvatite kao okvirni plan tijeka prilagodbe….
Isto tako želimo napomenuti za djecu koja prvi dan dolaze u naš Sportski program treba ponijeti donji dio trenirke ili dres ako je vruće, tenisice koje će biti samo za vježbanje u vrtiću te čarapice.
Za sve upite, nedoumice i prijedloge molimo Vas javite se kao prvo odgojiteljima svog djeteta, a onda i članovima Stručnog tima te ravnatelju.
Uz srdačne pozdrave
                                                                Milena Haler, psiholog-mentor

Brošura za prilagodbu© 2023 Vrtić Vjeverica. Sva prava pridržana.