Posebni sportski program

Naš vrtić je od 1994. godine prvi vrtić s CJELOVITIM SPORTSKIM PROGRAMOM u Republici Hrvatskoj.

Također, od 2006. godine imamo status STRUČNO RAZVOJNOG CENTRA.
Program se provodi u četiri odgojno-obrazovne skupine

To su :

  • TRATINČICE

  • PUŽIĆI

  • MAKOVI

  • MAČKICE

S njima rade posebno educirani i osposobljeni odgojitelji te stručni suradnici (kineziolozi, pedagoginja, psihologinja i ravnateljica).

CJELOVITI SPORTSKI PROGRAM potiče cjeloviti razvoj djeteta. Dokazano je kako je poticajan za zdrav razvoj u svim aspektima razvoja (kognitivni, socio-emocionalni, govorni, motorički razvoj).
Također, program je INTEGRIRAN u redoviti program, a to znači da se planski nadopunjuju i isprepliću različite struke (pedagogija, psihologija, kineziologija) u svom djelovanju putem aktivnosti, igara i tema. 
Program podržava i ekološku komponentu –veliku osviještenost djece, roditelja i svih djelatnika vrtića za sve eko-teme : briga o vodi, energiji, otpadu i zdravom životu.
I nadalje unapređujemo naš CJELOVITI SPORTSKI PROGRAM, a zainteresiranost roditelja i djece za Program svake godine je neupitna.
U pedagoškoj godini, djeca upoznaju 23 sporta, potaknuti bogatsvom rekvizita te umješnim trenerima i odgojiteljima, koji ih potiču na planirane aktivnosti i igre.
Jedan dan u tjednu (četvrtak) imamo goste - poznate sportaše i/ili kazališne predstave, izlete i sl. Njegujući zdrave stilove života organiziramo subotom izlete i boravak u prirodi, kada djeca s roditeljima, odgojiteljima i kineziolozima idu na pješačke ture po Medvednici ili biciklijadu na Jarunu.
<<=Nazad na Programi


© 2022 Vrtić Vjeverica. Sva prava pridržana.